Print Options:

Tiramisutaart

Hoeveelheid10 portiesVoorbereiding45 minVoorbereiding1 uurTotale tijd1 uur 45 min

Tiramisutaart

Ingrediënten
 2 zakjes kokoscreme santen
 200 g amandelmeel
 5 Medjool dadels
 4 eieren
 500 g mascarpone
 1 el cacaopoeder
 1 el boter
Bijzondere benodigdheden
 1 taartvorm 22cm
 1 mixer
 1 zeef
1

Voor deze tiramisutaart smelt je de kokossanten in een steelpannetje. Kneed vervolgens het amandelmeel en de dadels samen met de gesmolten kokossanten.

2

Bedek met dit mengsel vervolgens de taartbodem en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Zet daarna de bodem even in de vriezer zodat deze hard wordt. Smelt ondertussen de chocolade ‘au bain marie’.

3

Breek vervolgens de eieren en scheidt het eiwit van het eigeel. Klop daarna met een garde de eidooiers los en klop vervolgens de helft van de mascarpone erdoorheen tot een romige massa. Giet het mengsel vervolgens over de taartbodem.

4

Haal daarna de chocolade van het vuur en laat het afkoelen. Mix vervolgens met een mixer het eiwit tot pieken. Klopt met een garde de chocolade door de mascarpone heen en vouw met een spatel het eiwit door het mengsel. Zorg ervoor dat je de eiwitten niet breekt.

5

Giet het mengsel bovenop de andere laag en laat 1 uur opstijven in de koelkast. Gebruik een zeef en bestuif daarmee voor het serveren de taart met de cacaopoeder.

Nutrition Facts

Porties 10