Banketstaaf met spijs

Tussendoortje

Niveau

Gemiddeld

Voorbereiding

45 min

Totale tijd

1 uur

Hoeveelheid

1 portie

Ingredi├źnten

  • 240 g amandelspijs
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei

Deel dit recept

Bereiding

1

Voor deze banketstaaf heb je spijs nodig. Deze maak je makkelijk zelf met dit recept voor suikervrije amandelspijs.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal vervolgens de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de drie plakjes. Ontdoe ze van plastic folie en leg ze met de gladde kant boven.

3

Bestrijk het onderste randje van het bladerdeeg met een klein beetje water en plak daar het volgende plakje bladerdeeg aan vast. Doe dat ook met het volgende plakje.

4

Draai vervolgens een rol van de spijs en leg deze op het midden bladerdeeg. Hou aan de onder en bovenkant ongeveer 4 centimer ruimte over.

5

Vouw het deeg aan de boven en onderkant over het spijs heen. Bestrijk de bovenkant van het deeg met water. Vouw het deeg in de lengte over het spijs heen en bestrijk dit met water. Vouw vervolgens de andere kant over het spijs heen – ook dit bestrijk je met water.

6

Leg de staaf 20 minuten in de koelkast om te rusten. Klop vervolgens het ei los en bestrijk de banketstaaf hiermee. Leg vervolgens de banketstaaf in vorm en bak deze af in ongeveer 15 minuten of totdat het goudbruin is.