Over Suikervrijheid

Wij vinden gezondheid belangrijk. Dat roken, alcohol en te weinig bewegen niet goed voor je zijn weten we inmiddels allemaal. Maar we weten nog maar weinig over suiker in ons eten.

Suiker heeft invloed op je gezondheid. Het is de bron van onze energie, maar als je verkeerde of veel suikers eet dan loop je het risico op overgewicht en diabetes type II.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland. Inmiddels heeft de helft van de volwassenen in Nederland overgewicht. Hiervan heeft inmiddels 40% zelfs ernstig overgewicht, ook wel bekend als obesitas. Ook hebben onze kinderen  steeds vaker overgewicht. Het is tijd om hier iets aan te doen.

Onze missie: Nederland leren over suiker

Met Suikervrijheid willen we mensen bewuster om leren gaan met suiker. We willen mensen gezonder laten eten. We willen dat mensen gelukkiger leven.

Uiteindelijk moet je het zelf doen. Tussen weten en doen wat goed voor je is zit een verschil. Maar om goede keuzes rondom eten te maken moet je wel eerst weten hoe en waarom je die keuzes maakt. Dit is onze missie: we willen je leren over suiker in eten en hoe je er niet teveel van binnen krijgt.

Wij willen je leren hoe je gezondere keuzes maakt bij het maken en kopen van eten. Voor jezelf maar misschien ook wel voor je gezin, schoolklas, collega’s of vereniging.

Daarom vind je op deze website:

  • Recepten zonder toegevoegde suiker
  • Gezondere recepten voor bekende zoete Nederlandse lekkernijen
  • Blog-items in begrijpbare taal om gezondere keuzes te kunnen maken

Disclaimer

We zijn geen voedingswetenschappers of diëtisten. Ook voor ons is het een zoektocht naar de waarheid en het juiste op het gebied van suiker. Wel benaderen we alles zoveel mogelijk wetenschappelijk. Zodra we iets niet zeker weten dan zoeken we het uit. Als iemand een fout ontdekt of ander inzicht heeft dan nemen we dit serieus. Wel zijn we er inmiddels achter dat ook wetenschappers en voedingsdeskundigen het niet altijd eens zijn. Dan vallen we terug op ons boerenverstand.

Contact

Heb je een vraag, verzoek, suggestie of opmerking? Neem dan contact met ons op.