
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Doe daarna de amandelmeel, speltmeel, speculaaskruiden en een snuf zout in een kom en meng alle ingrediënten door elkaar.
Ontpit vervolgens de dadels en doe deze in de keukenmachine. Voeg 50 ml water toe en laat de keukenmachine draaien totdat je een mooie gladde pasta hebt.
Doe de boter, ei en de dadelpasta in de kom bij de overige ingrediënten en kneed tot een soepel, ietwat plakkerig beslag.
Draai vervolgens kleine balletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier. Druk ze een beetje plat en bak de pepernoten af in ongeveer 12 minuten. Pepernoten branden erg snel aan, hou ze dus goed in de gaten. Laat de pepernoten vervolgens afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden.
Misschien vind je deze recepten ook lekker
Amandelspijs van Amandelmeel en Dadelpasta
Ingredienten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Doe daarna de amandelmeel, speltmeel, speculaaskruiden en een snuf zout in een kom en meng alle ingrediënten door elkaar.
Ontpit vervolgens de dadels en doe deze in de keukenmachine. Voeg 50 ml water toe en laat de keukenmachine draaien totdat je een mooie gladde pasta hebt.
Doe de boter, ei en de dadelpasta in de kom bij de overige ingrediënten en kneed tot een soepel, ietwat plakkerig beslag.
Draai vervolgens kleine balletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier. Druk ze een beetje plat en bak de pepernoten af in ongeveer 12 minuten. Pepernoten branden erg snel aan, hou ze dus goed in de gaten. Laat de pepernoten vervolgens afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden.