Kruidnoten van Amandelmeel en Dadels

NiveauGemiddeldVoorbereiding30 minTotale tijd42 minHoeveelheid30 porties

Pepernoten

Ingrediënten
 75 g amandelmeel
 30 g speltmeel
 2 el speculaaskruiden
 1 snuf zout
 3 Medjool dadels
 30 g roomboter
 1 ei
 50 ml water

1

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Doe daarna de amandelmeel, speltmeel, speculaaskruiden en een snuf zout in een kom en meng alle ingrediënten door elkaar.

2

Ontpit vervolgens de dadels en doe deze in de keukenmachine. Voeg 50 ml water toe en laat de keukenmachine draaien totdat je een mooie gladde pasta hebt.

3

Doe de boter, ei en de dadelpasta in de kom bij de overige ingrediënten en kneed tot een soepel, ietwat plakkerig beslag.

4

Draai vervolgens kleine balletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier. Druk ze een beetje plat en bak de pepernoten af in ongeveer 12 minuten. Pepernoten branden erg snel aan, hou ze dus goed in de gaten. Laat de pepernoten vervolgens afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden.

Misschien vind je deze recepten ook lekker

DadelpastaDadelpasta van Medjoul dadels

Banketstaaf met SpijsBanketstaaf met Spijs

Amandelspijs suikervrijAmandelspijs van Amandelmeel en Dadelpasta

Ingredienten

Ingrediënten
 75 g amandelmeel
 30 g speltmeel
 2 el speculaaskruiden
 1 snuf zout
 3 Medjool dadels
 30 g roomboter
 1 ei
 50 ml water

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Doe daarna de amandelmeel, speltmeel, speculaaskruiden en een snuf zout in een kom en meng alle ingrediënten door elkaar.

2

Ontpit vervolgens de dadels en doe deze in de keukenmachine. Voeg 50 ml water toe en laat de keukenmachine draaien totdat je een mooie gladde pasta hebt.

3

Doe de boter, ei en de dadelpasta in de kom bij de overige ingrediënten en kneed tot een soepel, ietwat plakkerig beslag.

4

Draai vervolgens kleine balletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier. Druk ze een beetje plat en bak de pepernoten af in ongeveer 12 minuten. Pepernoten branden erg snel aan, hou ze dus goed in de gaten. Laat de pepernoten vervolgens afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden.

Kruidnoten van Amandelmeel en Dadels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *