Tarte Tartin met Appels en Dadelpasta

NiveauGemiddeldVoorbereiding30 minTotale tijd1 uur 15 minHoeveelheid10 porties

Tarte Tartin

Ingrediƫnten
 75 g dadelpasta
 50 g boter
 6 grote appels (of 10 kleine)
 4 plakjes bladerdeeg
 kaneel
Benodigdheden
 1 Taartpan

Bereiding
1

Voor deze tarte tartin met appels en dadelpasta, verwarm je als eerst de oven voor op 170 graden. Vet vervolgens de taartpan in met een beetje boter.

2

Maak daarna de dadelpasta. Hiervan heb je 75 gram nodig.
Schep de dadelstroop en de boter in een steelpannetje. Breng het rustig aan de kook en laat de boter smelten. Haal daarna de pan van het vuur en giet het mengsel in het ingevette taartpan. Verdeel het gelijkmatig over de bodem.

3

Schil vervolgens de appels, snij het klokhuis eruit en snij ze in kwarten. Leg de appels op hun platte kant in een cirkel op de bodem. Zo heb je straks een lekkere gevulde appeltaart.

4

Laat ondertussen het bladerdeeg 5 minuten ontdooien. Bestrooi het werkblad met bloem. Leg de bladerdeegplakjes (met de gladde kant onder) bovenop elkaar. Rol het deeg vervolgens uit. Niet te dun, maar net zodat het over de taart heen pas.

5

Leg het deeg over de appels heen, en stop de appels in. Zoals je met een deken zou doen. Stop het overgebleven deeg deels bij de randen in en druk het overige gedeelte zachtjes aan. Zo heb je een extra sterke bodem en stevige randen. Prik wat gaatjes in het deeg om stoom te laten ontsnappen (anders bolt het op in de oven).

6

Zet vervolgens de taart in de voorverwarmde oven op 170 graden. De taart moet zo'n 45 minuten bakken. Haal de taart niet meteen uit de bodem, maar wacht een minuut of 5. Leg er een bord op en draai het om.

De taart is het lekkerst wanneer het net uit de oven komt. Dan is het bladerdeeg nog knapperig.

Misschien vind je deze recepten ook lekker

Appelflap met Rozijnen en KaneelAppelflappen met Rozijnen en Kaneel

DadelpastaDadelpasta van Medjoul dadels

Pannenkoeken met blauwe bessenPannenkoeken met Blauwe Bessen

Ingredienten

Ingrediƫnten
 75 g dadelpasta
 50 g boter
 6 grote appels (of 10 kleine)
 4 plakjes bladerdeeg
 kaneel
Benodigdheden
 1 Taartpan

Bereiding

Bereiding
1

Voor deze tarte tartin met appels en dadelpasta, verwarm je als eerst de oven voor op 170 graden. Vet vervolgens de taartpan in met een beetje boter.

2

Maak daarna de dadelpasta. Hiervan heb je 75 gram nodig.
Schep de dadelstroop en de boter in een steelpannetje. Breng het rustig aan de kook en laat de boter smelten. Haal daarna de pan van het vuur en giet het mengsel in het ingevette taartpan. Verdeel het gelijkmatig over de bodem.

3

Schil vervolgens de appels, snij het klokhuis eruit en snij ze in kwarten. Leg de appels op hun platte kant in een cirkel op de bodem. Zo heb je straks een lekkere gevulde appeltaart.

4

Laat ondertussen het bladerdeeg 5 minuten ontdooien. Bestrooi het werkblad met bloem. Leg de bladerdeegplakjes (met de gladde kant onder) bovenop elkaar. Rol het deeg vervolgens uit. Niet te dun, maar net zodat het over de taart heen pas.

5

Leg het deeg over de appels heen, en stop de appels in. Zoals je met een deken zou doen. Stop het overgebleven deeg deels bij de randen in en druk het overige gedeelte zachtjes aan. Zo heb je een extra sterke bodem en stevige randen. Prik wat gaatjes in het deeg om stoom te laten ontsnappen (anders bolt het op in de oven).

6

Zet vervolgens de taart in de voorverwarmde oven op 170 graden. De taart moet zo'n 45 minuten bakken. Haal de taart niet meteen uit de bodem, maar wacht een minuut of 5. Leg er een bord op en draai het om.

De taart is het lekkerst wanneer het net uit de oven komt. Dan is het bladerdeeg nog knapperig.

Tarte Tartin met Appels en Dadelpasta