
Voor deze slagroom zet je als eerst de kom eventjes in de vriezer. Voor een stijve slagroom gebruik je room van minimaal 35% vet die net uit de koelkast komt.
Heeft het een lager vetpercentage? Voeg dan een klontje roomboter op kamertemperatuur toe.
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden, vervolgens schrap je de vanillezaadjes met een mes uit het stokje.
Haal de kom uit de vriezer en doe hier de room in. Voeg vervolgens de vanillezaadjes toe. Begin op een lage stand met het kloppen van de room. Voer het tempo langzaam op een klop het binnen 3-5 minuten stijf.
Bewaar het in de koelkast en voeg de vanillestokjes eraantoe voor een heerlijke vanillesmaak.
Misschien vind je deze recepten ook lekker
Appelflappen met Rozijnen en Kaneel
Soesjes met Slagroom en Chocolade
Tarte Tartin met Appels en Dadelpasta
Ingredienten
Bereiding
Voor deze slagroom zet je als eerst de kom eventjes in de vriezer. Voor een stijve slagroom gebruik je room van minimaal 35% vet die net uit de koelkast komt.
Heeft het een lager vetpercentage? Voeg dan een klontje roomboter op kamertemperatuur toe.
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden, vervolgens schrap je de vanillezaadjes met een mes uit het stokje.
Haal de kom uit de vriezer en doe hier de room in. Voeg vervolgens de vanillezaadjes toe. Begin op een lage stand met het kloppen van de room. Voer het tempo langzaam op een klop het binnen 3-5 minuten stijf.
Bewaar het in de koelkast en voeg de vanillestokjes eraantoe voor een heerlijke vanillesmaak.