Dadelballetjes met pinda’s en pure chocolade

Tussendoortje

Niveau

Gemiddeld

Voorbereiding

2 uur

Hoeveelheid

10 porties

Ingrediënten

  • 8 Medjooldadels
  • 75 g ongezouten en ongebrande pinda’s
  • 40 g 99% pure chocolade
  • 3 el pindakaas

Deel dit recept

Bereiding

1

Voor deze dadelballetjes dop je als eerste de pinda’s om deze vervolgens fijn te haken in grove stukken. Als je een vijzel hebt kun je ze hierin ook grof malen. 

2

Ontpit vervolgens de Medjooldadels en kneed ze fijn in een kom. Deze dadels zijn zacht van structuur en kun je daarom met de hand kneden.
Wanneer je hardere dadels gebruikt dan is het handig om deze eerst 10 minuten te weken in een schaaltje met water. Mochten ze alsnog te hard zijn om met de hand fijn te kneden, maal ze dan fijn in een keukenmachine.

3

Voeg daarna de pindakaas en de pinda’s toe aan het mengsel. Kneed het mengsel vervolgens goed door elkaar met de hand en draai er balletjes van. Leg de balletjes op een stuk bakpapier in een schaal en zet een uur in de koelkast. Op deze manier worden ze lekker stevig en kun je ze straks makkelijk door de chocolade rollen.

4

Pak vervolgens een grote pan, vul deze met water en breng aan de kook. De pan moet groot genoeg zijn zodat er een steelpan of ander klein pannetje in past. Hierin smelt je vervolgens de chocolade ‘au bain marie’.

5

Haal het pannetje met chocolade uit de grote pan en haal vervolgens de dadelballetjes uit de koelkast. Rol de balletjes door de pan met chocolade en leg ze vervolgens weer terug op het bakpapier. Zet een uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.