Print Options:

Chocolademousse van Avocado en Banaan

Hoeveelheid2 portiesVoorbereiding30 min

Ingrediƫnten
 1 banaan
 1 avocado
 1 Medjool dadel
 2 el cacaopoeder
 125 ml slagroom
 25 g pure chocolade
 1 takje munt
Bereiding
1

Voor deze chocolademousse van avocado en banaan snij je de banaan in stukjes. Doe deze vervolgens in de blender. Snij daarna de avocado in de lengte door midden en snij hierbij om de pit heen. Vervolgens kun je de twee helften van elkaar draaien. Schep daarna met een eetlepel de avocado leeg en doe dit vervolgens ook in de blender.

2

Ontpit daarna de Medjool dadel en voeg deze toe aan de rest van het mengsel. Voeg vervolgens 2 eetlepels cacao poeder toe en laat de blender draaien.

3

Klop vervolgens het bekertje slagroom op in een glazen kom met een mixer. Zet deze schaal even in de koelkast.

4

Schaaf daarna chocoladekrullen van de pure chocolade. Hiervoor kun je een grove kaasrasp gebruiken. Laat wat chocolade over voor de garnering en roer de rest door de mousse. Haal daarna de slagroom uit de koelkast en schep hiervan de helft door de mousse heen. Schep de mousse in een glaasje en maak af met een eetlepel slagroom. Versier met de chocoladekrullen en een blaadje munt.

Nutrition Facts

Porties 2