Niveau
Makkelijk
Voorbereiding
30 min
Hoeveelheid
2 porties
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 avocado
- 1 Medjooldadel
- 2 el cacaopoeder
- 125 ml slagroom
- 1 takje munt
Bereiding
1
Voor deze chocolademousse van avocado en banaan snij je de banaan in stukjes. Doe deze vervolgens in de blender. Snij daarna de avocado in de lengte doormidden en snij hierbij om de pit heen. Vervolgens kun je de twee helften van elkaar draaien. Schep daarna met een eetlepel de avocado leeg en doe dit vervolgens ook in de blender.
2
Ontpit daarna de Medjooldadel en voeg deze toe aan de rest van het mengsel. Voeg vervolgens 2 eetlepels cacaopoeder toe en laat de blender draaien.
3
Klop vervolgens het bekertje slagroom op in een glazen kom met een mixer. Zet deze schaal even in de koelkast.
4
Schaaf daarna chocoladekrullen van de pure chocolade. Hiervoor kun je een grove kaasrasp gebruiken. Laat wat chocolade over voor de garnering en roer de rest door de mousse. Haal daarna de slagroom uit de koelkast en schep hiervan de helft door de mousse heen. Schep de mousse in een glaasje en maak af met een eetlepel slagroom. Versier met de chocoladekrullen en een blaadje munt.