Niveau
Makkelijk
Voorbereiding
20 min
Totale tijd
1 uur 20 min
Hoeveelheid
10 porties
Ingrediƫnten
- 3 eieren
- 3 bananen
- 1 tl bakpoeder
- 150 g amandelmeel
- 1 el speculaaskruiden
- 1 geraspte wortel
- 50 g rozijnen
- 50 g walnoten
- rasp van 1 biologische sinaasappel
Bereiding
1
Meng in een keukenmachine alle ingrediƫnten voor het bananenbrood. Wel intussen de rozijnen in een bakje water. Wacht echter nog even met het toevoegen van de wortel, rozijnen, walnoten en rasp van de sinaasappel. Want deze schep je er later doorheen.
2
Giet het mengsel in een kom. Rasp daarna de wortel en de schil van de sinaasappel. Vervolgens schep je de wortel, rasp van de sinaasappel en de rozijnen door het mengsel.
3
Daarna bekleed je een cakevorm met een vel bakpaper. Dit voorkomt namelijk dat het bananenbrood aanbakt aan de vorm. Heb je geen bakpapier? Vet dan een vorm in met boter. Vervolgens giet je het mengsel in de cakevorm en bestrooi het met walnoten.
4
Bak het bananenbrood 60 minuten in de oven op 180 graden. Dek het brood af na 20 minuten met aluminiumfolie (zo voorkom je dat de noten zwart worden).