Appelflappen met rozijnen en kaneel

Dessert, Tussendoortje

Niveau

Gemiddeld

Voorbereiding

20 min

Totale tijd

28 min

Hoeveelheid

4 porties

Ingrediƫnten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 40 g rozijnen
  • 0,5 appel
  • 1 snuf kaneel
  • 1 ei

Deel dit recept

Bereiding

1

Voor deze appelflappen met rozijnen en kaneel haal je eerst vier plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg je deze op een vel bakpapier. Wel daarna de rozijnen en schil ondertussen de appel in kleine stukjes.

2

Meng vervolgens de rozijnen en appel met een snuf kaneel goed door elkaar in een kom. Klopt daarna het ei goed los met een garde.

3

Schep ongeveer een eetlepel van het appelmengsel op de helft van het bladerdeeg. Pak vervolgens een punt van het bladerdeeg en vouw dit diagonaal naar de andere punt.

4

Gebruik een vorm om de randen aan te drukken zodat het deeg aan elkaar plakt. Strijk daarna met een kwastje het bladerdeeg in met het eigeel. Draai vervolgens de appelflap om en druk hier ook de randjes aan met een vork. Bestrijk daarna de appelflap met eigeel.

5

Bak de appelflappen in ongeveer 8 minuten in de oven op een temperatuur van 180 graden.