Niveau
Makkelijk
Voorbereiding
20 min
Totale tijd
45 min
Hoeveelheid
4 porties
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 10 zongedroogde tomaten
- 1 el kurkuma
- 1 of 2 bouillonblokjes (groente)
- 800 ml water
- 2 blikjes tomatensaus van 400 gram
- 1 tl tijm
- 3 snufjes peper
- 3 vleestomaten
Bereiding
1
Zet voor deze tomatensoep een soeppan op laag vuur met een beetje olijfolie. Snij daarna de uien en fruit deze op laag vuur tot ze glazig beginnen te worden. Doe vervolgens de knoflook en kurkuma er bij. Roer even goed door en laat het dan een paar minuten garen.
2
Voeg daarna de zongedroogde tomaten, de bouillon en het water toe. Wanneer je de soep niet pureert, snij dan de zongedroogde tomaten in stukjes. Breng vervolgens alles rustig aan de kook. Snij ondertussen de vleestomaten in kleine blokjes.
3
Doe vervolgens de tomatensaus, vleestomaten en de tijm er bij. Pureer daarna de soep en warm alles op tot het weer bijna kookt. Laat de soep vervolgens nog 10 minuten rustig pruttelen. Voeg naar smaak nog wat water, peper of zout toe.