Poke Bowl met gefrituurde Tempeh

NiveauGemiddeldVoorbereiding1 uurHoeveelheid2 porties

Poke bowl

Ingrediƫnten
 150 g zilvervlies rijst
 100 g edamame bonen
 100 g gekookte rode biet
 ¼ wortel
 1 mango
 100 g spinazie
 250 g tempeh
 peterselie voor garnering
 50 g pinda's
 1 centimeter verse gember
 3 tenen knoflook
 100 ml sojasaus
 2 el olijfolie
 1 l zonnebloemolie

1

Voor deze vegetarische poke bowl begin je met het koken van de rijst. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.

2

Snij ondertussen de tempeh in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een steelpannetje. Frituur de tempeh goudbruin zodra de olie heet is en laat het vervolgens uitlekken op keukenpapier.

3

Maak vervolgens de marinade voor de tempeh. Verwarm hiervoor olijfolie in een wok en voeg gesneden knoflook, peper, gesneden gember en laurierbladen toe. Voeg vervolgens na 5 minuten de sambal en sojasaus toe. Laat het een beetje indikken. En hussel vervolgens de tempeh door de marinade.

4

Ontdoe de edamame bonen van hun schil. Snij vervolgens de rode biet in reepjes. Rasp daarna de wortel in grove stukken en snij de mango. Was de spinazie en snij in reepjes.

5

Verdeel de rijst over twee kommetjes en verdeel alle groente en de tempeh erover. Voeg een scheut sojasaus eroverheen en garneer met peterselie en gehakte pinda's.

Misschien vind je deze recepten ook lekker

Tomatensoep met verse Tomaten en TijmTomatensoep met verse Tomaten en Tijm

Pizza Pesto met verse TomaatPizza met Pesto en verse Tomaat

Courgettesoep met Basilicum en ParmezaanCourgettesoep met Basilicum en Parmezaan

Ingredienten

Ingrediƫnten
 150 g zilvervlies rijst
 100 g edamame bonen
 100 g gekookte rode biet
 ¼ wortel
 1 mango
 100 g spinazie
 250 g tempeh
 peterselie voor garnering
 50 g pinda's
 1 centimeter verse gember
 3 tenen knoflook
 100 ml sojasaus
 2 el olijfolie
 1 l zonnebloemolie

Bereiding

1

Voor deze vegetarische poke bowl begin je met het koken van de rijst. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.

2

Snij ondertussen de tempeh in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een steelpannetje. Frituur de tempeh goudbruin zodra de olie heet is en laat het vervolgens uitlekken op keukenpapier.

3

Maak vervolgens de marinade voor de tempeh. Verwarm hiervoor olijfolie in een wok en voeg gesneden knoflook, peper, gesneden gember en laurierbladen toe. Voeg vervolgens na 5 minuten de sambal en sojasaus toe. Laat het een beetje indikken. En hussel vervolgens de tempeh door de marinade.

4

Ontdoe de edamame bonen van hun schil. Snij vervolgens de rode biet in reepjes. Rasp daarna de wortel in grove stukken en snij de mango. Was de spinazie en snij in reepjes.

5

Verdeel de rijst over twee kommetjes en verdeel alle groente en de tempeh erover. Voeg een scheut sojasaus eroverheen en garneer met peterselie en gehakte pinda's.

Poke Bowl met gefrituurde Tempeh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *