Niveau
Gemiddeld
Voorbereiding
1 uur
Hoeveelheid
2 porties
Ingrediënten
- 150 g zilvervlies rijst
- 100 g edamame bonen
- 100 g gekookte rode biet
- ¼ wortel
- 1 mango
- 100 g spinazie
- 250 g tempeh
- peterselie voor garnering
- 50 g pinda’s
- 1 centimeter verse gember
- 3 tenen knoflook
- 3 tl sambal oelek
- 100 ml sojasaus
- 2 el olijfolie
- 1 l zonnebloemolie
Bereiding
1
Voor deze vegetarische poke bowl begin je met het koken van de rijst. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.
2
Snij ondertussen de tempeh in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een steelpannetje. Frituur de tempeh goudbruin zodra de olie heet is en laat het vervolgens uitlekken op keukenpapier.
3
Maak vervolgens de marinade voor de tempeh. Verwarm hiervoor olijfolie in een wok en voeg gesneden knoflook, peper, gesneden gember en laurierbladen toe. Voeg vervolgens na 5 minuten de sambal en sojasaus toe. Laat het een beetje indikken. En hussel vervolgens de tempeh door de marinade.
4
Ontdoe de edamame bonen van hun schil. Snij vervolgens de rode biet in reepjes. Rasp daarna de wortel in grove stukken en snij de mango. Was de spinazie en snij in reepjes.
5
Verdeel de rijst over twee kommetjes en verdeel alle groente en de tempeh erover. Schenk een scheut sojasaus eroverheen en garneer met peterselie en gehakte pinda’s.