Niveau
Makkelijk
Voorbereiding
30 min
Totale tijd
40 min
Hoeveelheid
1 portie
Ingrediënten
- 1 pizzabodem
-
2 el tomatensaus
-
½ bol mozarella
-
150 g Grana Padano
-
100 g gorgonzola
-
8 cherrytomaten
-
1 basilicumplant
-
1 el olijfolie
-
2 tenen knoflook
-
zout
-
peper
Bereiding
1
Voor deze pizza met pesto en verse tomaat verwarm je alvast de oven voor op 220 graden.
Knip daarna alle blaadjes van de basilicumplant af en doe ze in de keukenmachine. Voeg er vervolgens een eetlepel olijfolie, 100 gram geraspte Grana Padano en 2 tenen gepelde knoflook aan toe. Mix alle ingrediënten daarna door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe aan de pesto.
2
Bestrijk vervolgens de bodem met de tomatensaus. Pluk daarna stukjes van de mozzarella en verdeel deze samen met stukjes gorgonzola over de bodem. Schep 3 eetlepels pesto verdeeld over de bodem en wrijf deze uit in drie rondjes met de bolle kant van een lepel.
3
Snij daarna de cherrytomaatjes doormidden en leg deze met de platte kant verspreid over de bodem. Strooi vervolgens de overgebleven parmezaan over de pizza.
4
Leg bakpapier op een rooster en bak vervolgens af in 8-12 minuten. Het kan snel gaat, dus hou de pizza goed in de gaten.