Print Options:

Courgettesoep met Basilicum en Parmezaan

Hoeveelheid4 portiesVoorbereiding30 minVoorbereiding30 minTotale tijd1 uur

Courgettesoep met Basilicum en Parmezaan

 1 kg courgette
 4 el extra vergin olijfolie
 15 basilicum blaadjes
 10 platte peterselie blaadjes
 1 tl zout
 8 draaien witte peper
 750 ml groentebouillon
 50 g parmezaanse kaas
 0,50 rode ui
 2 tenen knoflook
1

Voor deze zomerse courgettesoep met basilicum en parmezaanse kaas begin je met het langzaam verwarmen van de bouillon. Zet vervolgens een pan met dikke bodem met de olijfolie op laag vuur.

2

Snij daarna de halve rode ui in stukken van ongeveer 1 centimeter en doe deze vervolgens in de pan. Zet het vuur middelhoog.

3

Vervolgens snij je de courgette in blokjes van 1 tot 2 centimeter en doe ze in de pan. Roer geregeld met een pollepel door de pan zodat alle blokjes gaar worden.

4

Snij daarna de basilicum en de knoflook grof en doe deze samen met een theelepel zout in de pan. Blijf af en toe roeren tot de blokjes een beetje bruin of zacht beginnen te worden.

5

Voeg vervolgens de witte peper, bouillon en de helft van de peterselie toe. Laat dit 8 minuten sudderen. Rasp ondertussen de parmezaanse kaas en snij de overige peterselie fijn.

6

Doe vervolgens de soep in de blender of mix met een staafmixer tot het er glad uitziet. Roer daarna de parmezaanse kaas en peterselie door de soep.

Nutrition Facts

Porties 4