Niveau
Makkelijk
Voorbereiding
30 min
Totale tijd
1 uur
Hoeveelheid
4 porties
Ingrediënten
-
1 kg courgette
-
4 el extra vergine olijfolie
-
15 blaadjes basilicum
-
10 blaadjes platte peterselie
-
1 tl zout
-
8 draaien witte peper
-
750 ml groentebouillon
-
50 g parmezaanse kaas
-
0,5 rode ui
-
2 tenen knoflook
Bereiding
1
Voor deze zomerse courgettesoep met basilicum en Parmezaanse kaas begin je met het langzaam verwarmen van de bouillon. Zet vervolgens de olijfolie op laag vuur in een pan met dikke bodem.
2
Snij daarna de halve rode ui in stukken van ongeveer 1 centimeter en doe deze vervolgens in de pan. Zet het vuur middelhoog.
3
Vervolgens snij je de courgette in blokjes van 1 tot 2 centimeter en doe ze in de pan. Roer geregeld met een pollepel door de pan zodat alle blokjes gaar worden.
4
Snij daarna de basilicum en de knoflook grof en doe deze samen met een theelepel zout in de pan. Blijf af en toe roeren tot de blokjes een beetje bruin of zacht beginnen te worden.
5
Voeg vervolgens de witte peper, bouillon en de helft van de peterselie toe. Laat dit 8 minuten sudderen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en snij de overige peterselie fijn.
6
Doe vervolgens de soep in de blender of mix met een staafmixer tot het er glad uitziet. Voeg als laatste de parmezaan en peterselie toe.