Tomatensoep met verse tomaten en tijm

Hoofdgerecht, Lunch

Niveau

Makkelijk

Voorbereiding

20 min

Totale tijd

45 min

Hoeveelheid

4 porties

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 el kurkuma
  • 1 of 2 bouillonblokjes (groente)
  • 800 ml water
  • 2 blikjes tomatensaus van 400 gram
  • 1 tl tijm
  • 3 snufjes peper
  • 3 vleestomaten

Deel dit recept

Bereiding

1

Zet voor deze tomatensoep een soeppan op laag vuur met een beetje olijfolie. Snij daarna de uien en fruit deze op laag vuur tot ze glazig beginnen te worden. Doe vervolgens de knoflook en kurkuma er bij. Roer even goed door en laat het dan een paar minuten garen.

2

Voeg daarna de zongedroogde tomaten, de bouillon en het water toe. Wanneer je de soep niet pureert, snij dan de zongedroogde tomaten in stukjes. Breng vervolgens alles rustig aan de kook. Snij ondertussen de vleestomaten in kleine blokjes.

3

Doe vervolgens de tomatensaus, vleestomaten en de tijm er bij. Pureer daarna de soep en warm alles op tot het weer bijna kookt. Laat de soep vervolgens nog 10 minuten rustig pruttelen. Voeg naar smaak nog wat water, peper of zout toe.