Pannenkoeken met blauwe bessen

Ontbijt

Niveau

Makkelijk

Voorbereiding

15 min

Totale tijd

30 min

Hoeveelheid

2 porties

Ingrediƫnten

  • 350 g Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 120 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g blauwe bessen

Deel dit recept

Bereiding

1

Voor deze suikervrije, luchtige pannenkoeken voeg je eerst bloem toe in een grote, glazen schaal. Meng hier vervolgens het bakpoeder doorheen.

2

Doe de yoghurt in een andere kom en klop glad met een garde. Klop er vervolgens de 2 eieren doorheen. Voeg dit daarna toe aan de bloem en roer alles goed door elkaar.

3

Verhit een koekenpan met een klontje boter op hoog vuur. Schep met een soeplepel het beslag in de pan. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien wanneer de randjes droog worden.

4

Gebruik de blauwe bessen als topping. Ook lekker met een snuf kaneel en een eetlepel Griekse yoghurt.