Chocopasta met hazelnoten

Lunch, Ontbijt

Niveau

Makkelijk

Voorbereiding

20 min

Hoeveelheid

4 porties

Ingrediënten

  • 10 gedroogde (ongezwavelde) abrikozen
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 Medjooldadel
  • 15 hazelnoten

Deel dit recept

Bereiding

1

Voor deze chocopasta met hazelnoten breng je eerst de abrikozen zacht aan de kook op laag vuur. Doe dit in een steelpan met een klein laagje water, zodat de abrikozen nét onder water staan.

2

Hebben de abrikozen gekookt? Doe deze vervolgens in de keukenmachine, samen met het water. Snij daarna het velletje van de dadel, ontpit deze en doe vervolgens de dadel erbij. Voeg daarna de cacao toe en de hazelnoten. Laat vervolgens de machine draaien totdat je een gladde massa hebt.

3

Laat de pasta afkoelen en bewaar het in een afgesloten potje in de koelkast.