Soesjes met slagroom en chocolade

Dessert, Tussendoortje

Niveau

Gemiddeld

Voorbereiding

45 min

Totale tijd

1 uur 5 min

Hoeveelheid

30 porties

Ingrediënten

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 g boter
  • 100 g speltbloem
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • chocolade ganache

Deel dit recept

Bereiding

1

Voor deze soesjes verwarm je de oven voor op 210 °C en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Doe vervolgens de melk, water, boter en een snuf zout in een steelpannetje. Het mengsel breng je langzaam aan de kook op laag vuur. De boter moet gesmolten zijn voordat het kookt.

2

Vervolgens haal je de pan van het vuur, en voeg je de speltbloem toe. Roer het mengsel totdat alle bloem opgenomen is en zet het terug op het vuur.

3

Vervolgens blijf je nog even doorroeren totdat het mengsel een sissend geluid maakt. Het mengsel vormt een bal en bakt iets aan op de bodem. Het is belangrijk dat de bloem gaar wordt zodat de soezen mooi rijzen.

Roer vervolgens het deeg los in een kom en laat het een paar minuten afkoelen.

4

Daarna voeg je een voor een de eieren toe. Roer totdat al het ei is opgenomen voordat je een volgende toevoegt. Het deeg moet niet te dun worden, maar stevig genoeg om met een spuitzak op te spuiten.

5

Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit vervolgens de soesjes op met een spuitzak (of gebruik een plastic zakje). Druk met een natte vinger de puntjes van de soezen plat, zodat deze niet aanbranden.

6

Het recept is voldoende voor 30 kleine soesjes die op 210 °C zo’n 15 tot 20 minuten gebakken moeten worden. Open de oven niet tijdens het bakken, zo voorkom je dat de soezen instorten.

De baktijd kan verschillen per type oven. Belangrijk is dat de soezen en de randjes goudbruin zijn. Laat de soesjes volledig afkoelen in de oven. De soezen zijn ongevuld prima in te vriezen.

7

Vul de soezen met slagroom.

Maak met een scherp mes een inkeping in de bodem en vul deze met een spuitzak. Dip vervolgens de soezen in de chocolade ganache.