
Voor dit sodabrood zonder gist verwarm je eerst de oven voor op 200 graden. Leg daarna een vel bakpapier op de bakplaat en strooi vervolgens bloem over je werkblad.
Meng daarna het speltmeel, baking soda en zout door elkaar in een kom. Voeg vervolgens de karnemelk toe en kneed dit tot een plakkerig deeg. Maak er daarna snel een bal van op je werkblad.
Leg vervolgens de bal op de bakplaat, kerf het diep in kwarten in en bestuif het brood met wat bloem. Bak het brood af in de oven voor 30 minuten.
Misschien vind je deze recepten ook lekker
Ingredienten
Bereiding
Voor dit sodabrood zonder gist verwarm je eerst de oven voor op 200 graden. Leg daarna een vel bakpapier op de bakplaat en strooi vervolgens bloem over je werkblad.
Meng daarna het speltmeel, baking soda en zout door elkaar in een kom. Voeg vervolgens de karnemelk toe en kneed dit tot een plakkerig deeg. Maak er daarna snel een bal van op je werkblad.
Leg vervolgens de bal op de bakplaat, kerf het diep in kwarten in en bestuif het brood met wat bloem. Bak het brood af in de oven voor 30 minuten.