Kruidnoten van amandelmeel en dadels

Tussendoortje

Niveau

Gemiddeld

Voorbereiding

30 min

Totale tijd

42 min

Hoeveelheid

30 porties

Ingrediënten

  • 75 g amandelmeel
  • 30 g speltmeel
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 snuf zout
  • 3 Medjool dadels
  • 30 g roomboter
  • 1 ei
  • 50 ml water

Deel dit recept

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Doe daarna de amandelmeel, speltmeel, speculaaskruiden en een snuf zout in een kom en meng alle ingrediënten door elkaar.

2

Ontpit vervolgens de dadels en doe deze in de keukenmachine. Voeg 50 ml water toe en laat de keukenmachine draaien totdat je een mooie gladde pasta hebt.

3

Doe de boter, ei en de dadelpasta in de kom bij de overige ingrediënten en kneed tot een soepel, ietwat plakkerig deeg.

4

Draai vervolgens kleine balletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier. Druk ze een beetje plat en bak de pepernoten af in ongeveer 12 minuten. Pepernoten branden erg snel aan, hou ze dus goed in de gaten. Laat de pepernoten vervolgens afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden.